Játszva fogyhatsz súlyozott ugrókötéllel!

sport, exercise and healthcare - sporty woman with skipping ropeBármikor magaddal viheted a legmenőbb edzőeszközt, ráadásul nagy helyet sem foglal. Így nem lehet kifogás, hogy nem jutsz el az edzőterembe! Ráadásul nagyszerű móka!

 

 Míg régen az ugrókötelet csak játékra használták a gyerekek az iskolák vagy az óvodák udvarain, most reneszánszát éli fitnesz körökben, így nem csoda, hogy lelkes követőtáborra talált. A játékosság mellett számos előnye van, hiszen egyszerre fejleszti a koordinációt, a gyorsaságot, a lábmunkát, sőt, jó sok kalória elégetése mellett erősíti a szív- és érrendszert is. Nem beszélve arról, hogy egy ugrókötél beszerzése csak pár ezer forintba kerül, ráadásul bárhová magunkkal vihetjük. Talán, ezért is nő rohamosan a népszerűsége. Az ugrálókötél az egyik leghatásosabb és legegyszerűbb formája az edzésnek. A hagyományos darabokkal szemben azonban a súlyozott ugrókötél az egész felsőtestet is megmozgatja, javítja a szív és érrendszeri működést.

Az ugrókötél előnyei

Az ugrókötél nagyszerű módja lehet számos testformálással kapcsolatos cél elérésének, beleértve:

  • Fogyás, zsírégetés
  • Szív- és érrendszer erősítése
  • Erő és állóképesség fokozása
  • Otthoni vagy outdoor edzés végzése csekély összegből

A súlyozott ugrókötelek többféle típusban, stílusban és súly felhasználásával kaphatók, jellemzően pár ezer forint a beszerzési áruk. Van köztük olyan, ami sima kötélből készül, akad bőrkötél is, ám a nejlonból font kötelek is igen népszerűek a felhasználók körében.

fitt info magazin 2021 002 címlap*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 02. számában vagy májustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!