Tekerj és fogyj!

bicikli1Plusz kilók? A tél után rosszabb állóképesség? A legtöbben ilyenkor edzőteremre és futásra gondolnak. De mi lenne, ha idén tavasszal elővennéd a biciklit és az lenne a legjobb sporttársad?

Itt a jó idő, most azok is könnyen kerékpárra pattannak, akik hidegebb időben jó mélyre elrejtették a biciklit. A hétvégi, szabadban szervezett túrák remekül kikapcsolnak, és kemény edzés is lehet belőlük. Ma már egyre trendibb dolog akár a nagyvárosban is két keréken közlekedni, ha elég messze mész, ez is lehet egy jó alkalom a tréningre. Ha a spinning volt télen a kedvenced, vagy le sem szálltál a teremkerékpárról, itt az ideje, hogy elhagyd a termet, és oxigénnel, napsütéssel töltsd fel magad!

Tartsd a tempót és fogyj!
Olyan könnyű itt-ott azt a kis puha zsírpárnát felhalmozni, és még könnyebb nagyra növelni, ugye? A biciklizés, kardiómozgás lévén viszont segíthet megszabadulni tőle! A plusz kilók nélkül, karcsúbban, feszesebben és izmosabban fogsz leszállni a nyeregből!
Ha a kerékpárt választod a fogyás eszközéül, akkor a hosszú, egyenletes tempójú tekerések lesznek a legjobb módjai a zsírégetésnek. Igaz ugyan, hogy maga a biciklizés nem használja olyan intenzíven például a hasizmokat, mint a comb- és a farizmokat, de a mozgás aerob jellege tökéletes zsírégetővé teszi. Arról nem beszélve, hogy éppen a szervezet legnagyobb izomcsoportjait veszi igénybe, az itt fejlesztett izom pedig alapállapotban is több energiát éget, tehát a kerékpározás az alap anyagcsereszintet is növeli.
Olyan tempóban haladj, amikor nem könnyű, de még lehetséges a beszélgetés. Hetente háromszor nagyjából két órát tekerj így – vagy kétszer egyet, ha úgy jobban belefér az idődbe. Ez a forma remek arra, ha munkába vagy valamit intézni mész.
FITT.TIPP: szánj a hétvégéből hosszabb időt az edzésre. Az igazán hosszú tekerés, ami akár hat órán át is tart, elképesztő mennyiségű energiát éget el!

001 001 FIM 2019 03 covers RGBk
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!