8 jógapóz a jobb alvásért

Beautiful woman wearing grey sportswear, pants and bra standing in Eagle pose, Garudasana exercise, attractive girl practicing yoga, working out at home or in modern yoga studio, side viewNeked is gondot jelent mindent belepréselni a napodba és még jól is aludni? A túlterheltség és stressz könnyen elrontja az éjszakai pihenést, de a jógaászanák ebben is segíthetnek.

 Este is jó választás a jóga: a pózok csökkentik a stresszt, általuk könnyebb feldolgozni az egész nap ért ingereket. Emellett kellően elfárasztja testünket, ezáltal könnyedén el lehet lazulni este, így álmatlanság ellen is bevethetők.

 
A gyakorlást egy könnyed átmozgatás után a garudászanával (saspóz) kezdjük.
A kiinduláshoz helyezkedj el a szőnyeg elején állva. Hajlítsd be a jobb térded, és vidd a bal lábat a jobb fölé. Fektesd a bal comb hátsó részét a jobb comb elejére; vidd a bal lábfejed a jobb lábszár mögé úgy, hogy a bal sípcsont a jobb láb vádliját érintse. Ha nem tudod beakasztani a lábfejedet, akkor a lábszár mellett helyezd el.
Emeld karjaidat a mellkas magasságába behajlítva, a felkar a talajjal párhuzamos, az alkar azzal derékszöget zár be. Helyezd a jobb könyököt a bal könyökhajlatba és az alkarokat egymás köré fonva simítsd össze a tenyereket. Ha nem tudod, akkor a két kézhátat simítsd össze.
Legalább 5 légzésen keresztül tartsd ki, majd vedd fel a másik oldalra is.
+ A póz fejleszti az egyensúly érzéket és a koncentrációs képességet, frissítően hat az idegrendszerre, erősíti és nyújtja a csípő körüli izmokat.

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!