Vágykeltő finomságok, porcelánra tálalt szenvedély

 Az afrodiziákumnak vélt bájétkekre és bájitalokra a jövőben is szükség lesz, hiszen a szemnek és szájnak tetsző „díszletek” a szerelem szükséges kellékei.

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a vágy és a szenvedély elsősorban a partnernek és a helyzetnek köszönhető, nem pedig a különféle természetes vagy szintetikus csodaszereknek. Mégis, a nemi vágyat élénkítő szerek felfedezése és használata iránti igény nagy múltra tekint vissza. A galambtól a paszternákig mindenre ráfogták, hogy emeli a libidót. Van, amit a formája miatt véltek vágykeltőnek, mást az exkluzivitása miatt tartottak szexuálisan izgatónak. 

Azok számára, akik keringési problémákkal küzdenek, a keringést fokozó készítmények alkalmazása valóban a szexuális teljesítőképesség növekedéséhez vezethet, legalábbis a férfiak esetében. Az Omega-3 zsírsavakban dús ételek és az antioxidánsokban gazdag színes bogyósok ilyen elven hathatnak. Sőt, így működnek a férfiaknál a két évtizedes múltra visszatekintő gyógyszerek is, melyek hatására a pénisz barlangos testjeiben előidézett értágulat és a következményes merevedés jön létre. Azonban az erekciós problémák kezelésére szolgáló tabletták mellett is szükség van szexuális ingerre, legyen az látvány, érintés vagy akár egy afrodiziákumnak vélt étel. A nőknél nehezebb a helyzet. Egy időben felmerült a lehetősége annak, hogy lesz női „tabletta” – melynek a hatóanyaga különben sem értágító, sokkal inkább szorongásoldó hatással bírt -, de aztán ez füstbe ment.

fitt info magazin 2021 002 címlap*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 02. számában vagy májustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!