Fogyasztó-szépítő téli finomságok

7finomleadAz idei ősz és tél ne arról szóljon, hogy kilókat szedsz fel, inkább arról, hogy a kedvenc melegítő ízeid segítségével megszabadulsz a feleslegtől!

Az őszről általában nem a fogyasztó fogások jutnak eszünkbe, inkább a fűszeres latte, a sűrű, tartalmas levesek vagy az almáspite. És ez csak fokozódni fog az ünnepek idején, míg észre sem veszed, de már kész is a baj. Azért ne add fel, mert az ősz és tél bővelkedik olyan egészséges alapanyagokban, amelyeket könnyen beilleszthetsz a diétádba, és az ízekről sem kell lemondanod. Összegyűjtöttük 7 toplistás kedvencünket!

No. 1
Sütőtök
Régen csak a sütőben sütve ettük, ma viszont már sokféle elkészítési módját ismerjük a legfeltűnőbb színű zöldségnek. A boltok és zöldségesek polcain több változatát is megtalálhatjuk. Ha nem éppen sütit sütsz belőle, akkor a sütőtök igenis nagyon egészséges alapanyag. Magas béta-karotin tartalma, amiből a szervezeted A-vitamint készít, erőteljes antioxidáns.
A sütőtökből fél csészényiben 3,6 g rost van, ami igen magas szám. A rostbeviteled pedig a sikeres fogyásod egyik záloga. Valójában már csak a megfelelő rostbevitel biztosításával elérheted, hogy megfelelően haladjon a kilóid csökkenése.
• Hogy edd? Próbáltál már sütőtökpürét tenni a reggeli smoothie-dba? Ezzel máris sokat lendítesz a rost és béta-karotin beviteleden.

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!