Irigység és féltékenység?

One happy smiling egg amongst sad, angry and envious crowd of eggs isolated on white backgroundAmikor valaki mást sikeresebbnek érzel, könnyű megadnod magad az irigységnek és féltékenységnek. Pedig ezek a negatív érzések biztosan nem visznek túl messzire!

Gyakori eset, hogy amikor egy komoly probléma jelentkezik, kénytelenek vagyunk egészen az okok mélyére hatolni, akár szakember segítségével is, hogy megtudjuk, hogyan küzdhetünk meg vele jobban. A féltékenység veszélyeit sem szabad lebecsülni, mivel elválaszt másoktól, megöli az önbecsülést, tönkreteszi a kapcsolatokat és a saját életed mellett a körülötted élőkét is megkeserítheti. Ha hagyod elhatalmasodni, állandó kitörésekhez, keserűséghez vezet, elrontja a kedvet, és egy idő után azzal az eredménnyel jár, hogy a körülötted lévők azt kérdezik majd: vele meg mi baj van? Aztán majd azt is: miért is tartok vele kapcsolatot? Ezt biztosan nem akarhatod, ugye?

Az irigység nem betegség!
Sokan azt gondolják, a féltékenység úgy fejlődik ki az emberben, mint egy súlyos kór. Ez nem igaz. Amikor azt látod, hogy másokkal jó dolgok történnek, veled meg nem, vajon mit tehetsz? Lépj akcióba, és tedd fel azokat a kérdéseket, amiket ilyenkor kell, hogy jobban megértsd, mi áll a történések hátterében.
A szerelem és szeretet olyan állapot, amiben az egyik ember boldogsága elengedhetetlen a másikéhoz. Ha a szeretet egészséges, akkor a féltékenység valóban betegség. Érdekes, hogy mégis előfordul, hogy összekötjük a kettőt, azzal az eredménnyel, hogy minél nagyobb a szeretet, annál nagyobb lesz a féltékenység is.

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!