Érd el tudatosan a céljaidat!

celokA kudarcból tanulhatunk, ami kellemes mellékhatásnak tekinthető. De nyilván nem akarunk mindig kudarcot vallani. Lépj be a sikeres emberek körébe, tudd, mit akarsz, és érd el!

Az első maratonodra készülsz? Új üzletbe kezdenél vagy egy új nyelvet tanulnál meg meg? Egy nehéz vizsga áll előtted vagy fogyni szeretnél? Egy biztos, a célok kitűzése és elérése az egész életet strukturálja. Természetesen számítani kell arra is, hogy néha elakadunk a felé vezető úton. A félelem, a túl kicsi önbizalom megállíthat, a halogatás miatt lelassulunk. Nem véletlen, hogy sokan és régóta foglalkoznak azzal, hogyan is érhetjük el, amit akarunk. Azok szerint, akiknek nagy rutinjuk van a célok megvalósításában, fontos, hogy ne azt várjuk, hogy kiválasszanak valamire, hogy más meghívjon a sikerre. A lényeg, hogy ne adjuk át a kezdeményezést másnak. Ez ugyanis a mi kezünkben van. Persze ez sokkal egyszerűbbnek hangzik, mint amilyen valójában, de szerencsére szolgálhatunk ennél sokkal konkrétabb tanácsokkal is. 

Minden nap tegyél meg valamit, amitől tartasz
A kockázatvállalás sosem egyszerű, de ha egy kicsit is közelebb juttat a célodhoz, akkor bizony nem kihagyható. Lehet, hogy úgy tűnik, ez a mai kis lépés nem visz közelebb a nagy célhoz, de hidd el, az icipici megtett távokból lesznek a nagy távolságok.

fitt info 2020 004 cimlap


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 04. számában vagy novembertőll keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!