Érzelmi bántalmazás: csapda vagy kapcsolat?

bántalmaz2Amikor úgy érzed, megtaláltad életed szerelmét, valószínűleg egyáltalán nem jut eszedbe, hogy egy kapcsolat veszélyeket is tartogathat. Nem kell ahhoz fizikai erőszak, néha még hangos szó sem, hogy komoly károkat szenvedj el. Ismerd fel, ha a párod érzelmileg bántalmaz, és védd meg magad!

Mindannyian a legjobbat akarjuk gondolni a szeretett személyről, a mondás: a szerelem vak, sem véletlenül született. De előfordul, hogy egy idő után azt vesszük észre, hogy mintha egyre több mindent adnánk fel magunkból és abból, amit mi szeretnénk. Arról győzködjük magunkat, hogy ez minden kapcsolat velejárója, és semmiképpen sem valami rossz jele. A szerelmed szabja meg, hogyan és kivel töltheted az idődet? Meghatározza, mit posztolhatsz online? Nevetségessé tesz mások előtt? Ezek mind intő jelek, amelyekre nem árt odafigyelned! Minél előbb ismered fel a fenyegetést, annál könnyebben léphetsz ki a kapcsolatból és nyerheted vissza a saját életed irányítását.
Fontos tudni, hogy míg a fizikai bántalmazást szinte mindig nők szenvedik el férfi párjuktól, az érzelmi bántalmazás a nőkre is jellemző. Még az is lehet, hogy te magad is csinálod: a legtöbben ugyanis a korábbi, rossz családi minták szerint élik kapcsolataikat, és ha a felmenőik is hasonlóan kezelték a családi viszonyokat, akkor akaratlanul is belecsúszhat a következő nemzedék is ugyanabba a hibába. Akár azt érzed, hogy áldozat, akár azt, hogy elkövető vagy, mielőbb kérj segítséget! Hogy segítsünk eldönteni, lesz-e erre szükséged, olvasd el figyelmesen az intő jeleket.

fitt info 2020 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 03. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!