A halogatás nem megoldás

ido1 lMilyen gyakran gondolsz arra, hogy a teendők árja elönt, és soha nem jutsz a végére? Mikor volt a legutóbb, hogy nem főztél, mert nem volt időd rá, inkább valami készételt ettél? Mikor nem jutott időd az edzésre a temérdek teendő között? Most megtanulhatod a legjobb időspóroló taktikákat!

Sokan hivatkoznak arra a mondásra, hogy csak arra nincs időnk, amire nem is akarunk szánni, de be kell látnunk, hogy ez azért nem teljesen igaz. Az átlagemberek minimum nyolc órát dolgoznak naponta, hét-nyolc óra alvásra is szükség van, és a többi nagyon gyorsan elrepül a munkába jutás, mindennapi alapszükségletek, házimunka, bevásárlás, család tevékenységi körök tevékenységei során. De hogyan tudnád mégis uralni az órát, hogy neked dolgozzon? Összegyűjtöttük a legjobb, legsikeresebb időkezelési technikákat – válaszd ki, melyik illik a leginkább a te életmódodhoz és személyiségedhez!

A-C, 1-3
Ennek az elméletnek a lényege, hogy egyértelműen határozd meg a céljaidat és priorizáld ennek megfelelően a feladatokat. Világosan meghatározott célok nélkül ugyanis hajlamosak vagyunk azokat a teendőket előrevenni, amelyek nagyon sürgősnek tűnnek, vagy nagyon jól látszanak. Természetesen egyáltalán nem könnyű ezekről elterelni a figyelmedet, éppen ebben segít ez a rendszer. Az alapja az, hogy felállítasz magadnak éves, havi, heti és napi célokat vagy elérendő lépcsőfokokat. Ezeket osztályozd a következők szerint.
A-C a fontosság szerint (A nagyon fontos, B kevésbé fontos, C nem annyira fontos)
1-3 a sürgősség szerint (1 nagyon sürgős, 2 kevésbé sürgős, 3 nem igazán sürgős)
A feladat innentől kezdve az, hogy mindig az A1 státuszt kapott teendőkön dolgozz először, majd innen haladj lefelé a listádon.

fitt info magazin 2019 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!