Pörögjön az észkerék! Tartsd karban az agyadat is!

11083864 sAz évek telnek-múlnak, mindez az egész szervezetünk működésére rányomja a bélyegét. Ez alól az agy sem kivétel. Pedig milyen jó lenne szellemileg frissnek maradni!

 Megfelelő életmóddal az agyműködés egészsége fenntartható, sőt, a kisebb károsodások akár korrigálhatók is. Mára már bizonyított, hogy az életmódbeli tényezők igen jelentős hatással vannak az agy működésére. Korábban ez nem volt ennyire egyértelmű. Noha az köztudott volt, hogy táplálkozással és egyéb életmódbeli tényezőkre való odafigyeléssel sokat lehet tenni például a szív egészségéért, ez nem volt evidens az agy vonatkozásában. Pedig az agyműködés fittsége és fiatalossága mindössze néhány egyszerű dolog segítségével sokáig fenntartható.

 Az inaktivitást tekintsd egyfajta betegségnek!

Az ülőmunka nemcsak a testre, a szellemre is rossz hatással van. Nem csoda, hogy régebben sokan álló íróasztalt használtak, hiszen így munka közben sem kellett lemondaniuk a fizikai aktivitásról. Sok esetben egy-egy meeting vagy egy telefonbeszélgetés is alkalmat kínál a sétára, ide-oda járkálásra. Ha lehetőségünk van arra, hogy bármilyen mozgást végezzünk, akkor azt kell választani az inaktivitással szemben.

fitt info magazin 2021 002 címlap*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 02. számában vagy májustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!