Bye bye úszógumi

Abs and core female workout on a mat at home using fitball. Tél, szorongás, ünnepek. Lakomák, stressz és sötét. Ki ne szedne fel ilyenkor pár kilót? Ha megtörtént, amitől tartottál, elő a fittballal, és legyen a nappalid az edzőtermed!

A fitball ugyanolyan hatékony, mint a súlyzók, sőt, sokkal komplexebb feladatokat is végrehajthatsz vele. Próbáltad már? Akkor tudod, hogy a konstans egyensúlyozás milyen jól fejleszti a core izmokat, feszesíti a hasat, és hogy a könnyű labda milyen komoly kihívás, ha néhány perce már tartod. Nem próbáltad? Az első alkalmat senki nem felejti el, ígérjük!

Felülés labdával

Fogd meg a két bokáddal a fitball labdát, majd feküdj hanyatt, és nyújtsd ki a kezed teljesen. Belégzés után kinyújtott kézzel emelkedj el a padlótól, úgy, hogy vállaid is felemelkedjenek, hátad enyhén görbítsd, hasizmodat pedig feszítsd meg. Miközben a felsőtested felemelkedik a padlóról, lábaddal a labdát is emeld meg. A tenyereddel érintsd meg a labdát a levegőben, majd engedd vissza kezed és lábad is a kiindulási helyzetbe.
Ismétlés: 4x12
Mire hat? Főleg az egyenes hasizmot erősíti

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!