Gumiszalaggal a kerek popsiért

149910611 sEgyik kedvencünk a gumiszalag, ami nem foglal sok helyet a lakásban, pénztárcabarát sőt, bárhová könnyen magunkkal vihetjük, így nem kell kihagynunk egy edzést sem. Kerek idomokra vágysz? Feszítsd meg a szalagot!

Csípőfeszítés hátra
Kiinduló helyzet: tedd fel a gumikötelet a bokádra, majd helyezkedj el vállszélesnél kisebb terpeszben, miközben lábfejeid párhuzamosan állnak egymással. A jobb lábad emeld fel lassan hátra egészen addig, míg engedi a szalag, közben feszíts rá a farizmodra, majd tedd vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg a jobb lábaddal is.
Remek gyakorlat a csípő és a fartájék erősítésére, a gumiszalag ellenállásának megfelelő megválasztásával pedig a gyakorlat intenzitását is növelheted.
FITT.TIPP: Kezdők számára a kevésbé vastag, kisebb ellenállású szalagot ajánlom, haladók pedig nyugodtan alkalmazzák a nagyobb ellenállásút, illetve komplexebb gyakorlatot is végezhetnek. Jó mód erre, ha összekötik a csípőfeszítést a plankkel, így az alsó testük formálása mellett felsőtestüket is erősíthetik.
Ismétlés: 4x15 (mind a két lábra)
MIRE HAT? A gyakorlat elsősorban a nagy farizmot, kisebb részben pedig a combhajlító izmokat edzi meg.

fitt info 2020 004 cimlap


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 04. számában vagy novembertőll keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!