AMRAP - edzés a maximumon

145801313 sAmikor nem jutsz el a terembe és a szabadba sem, akkor marad az otthoni edzés! És persze ez lehet ugyanolyan kőkemény, mintha máshol csinálnád!

AMRAP, vagyis annyi ismétlés/kör, amennyit csak bírsz.
A folyton változó betűszavak közül olyan edzésforma ez, ami változatos, kemény és igencsak hatékony, ráadásul a legtöbb élethelyzetre alkalmazható. A lényege mindig ugyanaz: előre megadott idő alatt végzed el a lehető legtöbb ismétlést vagy kört az adott gyakorlatból. Éppen ez az egyszerűség adja a dolog szépségét: ha ezt az edzésformát választod, képes leszel fokozatosan növelni az erődet és az aerob kapacitásodat, akár csak a saját testsúlyod használatával is. Az eredmény ráadásul látványos és jól mérhető. Például próbáld ki, hány guggolást tudsz ma elvégezni 60 mp alatt, és próbáld ki a jövő héten, majd utána újra. Ha odafigyelsz az edzésre, akkor egyértelműen, számokban láthatod majd a fejlődést.

Ennyi az egész? Ez persze nem azt jelenti, hogy elég minden nap 60 mp-ig guggolnod, és máris azt gondolhatod, elvégeztél egy AMRAP edzést. Kezdd először 6-8 perc folyamatos munkával, és gondolkodj köredzésben. Ha úgy érzed, ez az időtartam már kevés, többet bírnál, akkor felmehetsz 10-15 percig is (természetesen körönként).

fitt info 2020 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 03. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!