Csábító formák, akár otthon is

 

128655650 sKi ne szeretne feszes és gömbölyded popsit? Ennek és a lábaknak edzése azért is fontos, hogy alaposan megdolgozzuk a test alsó részét, hiszen a formás fenékhez megfelelő intenzitású és volumenű edzés szükséges. Kipróbálod velünk 8 lépésben?

FITT.TIPP
A súly nélküli gyakorlatok főleg kezdőknek szólnak, viszont ha igazán kerek feneket szeretnél, akkor próbáld meg súllyal is a gyakorlatokat, minimum heti 2 alkalommal.
Hidd el, megéri keményen dolgozni!

128618762 s1. gyakorlat: guggolás súly nélkül (kezdő)
Kiinduló helyzet: a legfontosabb, hogy álló helyzetből indítsd a gyakorlatot! Első lépésként állj csípőszéles terpeszbe, és figyelj arra, hogy a lábfejeid párhuzamosak legyenek. Szívd be a levegőt, majd addig ereszkedj, míg a combod párhuzamos nem lesz a talajjal, Ezután préseld ki a beszívott levegőt, közben állj fel és feszítsd a törzsizmaidat is.
A megfelelő stabilizáció miatt elengedhetetlen, hogy a súlypontod a sarkaidon legyen, és az ne emelkedjen el a földtől a gyakorlat során. A gyakorlat végzése közben mindig figyelj arra, hogy egyenes legyen a hátad, így nem terheled feleslegesen a csigolyáidat.
Minden kör után tarts 30-60 másodperc pihenőt, a pihenő leteltével pedig kezdd újra a gyakorlatot!
Hányszor? 4x15-20 ismétlés
Mire hat? Az egyik legjobb fenék- és combformáló gyakorlat, mely igénybe veszi a teljes izomzatot

fitt info 2020 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 03. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!