Bikinibody tetőtől talpig

105868636 sEgy komplett edzésre vágysz? Belefér a kardió és az erősítés is? Jól megdolgoztatunk edző-szakértőnk kedvenc gyakorlataival!

Alap állóképesség fejlesztés futópadon
Pici bemelegítő sík séta után állítsd a gépet hegymenetbe, és fokozd a tempót gyors gyaloglásra. Ha már kicsit ismerkedtél előtte a kardiógépekkel, akkor állítsd a maximum hegymenetre, és gyors gyaloglásra. (Ami azt jelenti, hogy olyan gyorsan sétálsz, hogy ne kelljen belefutnod, és ne pulzáljon a légzésed, hanem tudd figyelni és tartani)
Ha ez a fajta mozgás még teljesen új neked, akkor is emelhetsz a magasságon, de ne a legmeredekebbel kezdd! A tempót viszont te is tarthatod: gyalogolj úgy, hogy ne kapkodd a levegőt, hanem tudd a légzésed tartani.
• Mire hat? Gyakorlatilag mindenre, de főleg a kardiovaszkuláris rendszerre.

105060928 sEdzés teremkerékpáron
A termetedtől függően állítsd be a gépet a neked megfelelő lábtávolságra, magasságra stb. Állítsd középnehézre a szintet, vagyis úgy, hogy még tudd aktívan tekerni, de érezd az ellenállást.
Tekerj 5 percnyi bemelegítőt, majd jöhet az aktív munka: 1 perc normál tempójú tekerés, 1 perc nagyon gyors pedálfordulatos tekerés. Ezt a kettőt váltogasd 15 körben. Ha megteheted, hogy kiemelkedsz, vagy esetleg spinning biciklin tekersz, akkor az 1 perc gyorsnál állj ki a nyeregből.
• Mire hat? Főként a kardiovaszkulásris rendszerre, valamint a has-, törzs-, lábizmokra.

001 001 FIM 2019 03 covers RGBk
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!