Pollenek ellen aromák?

aroma1Szeretjük az illatokat: hozzátartoznak a tavaszhoz, a virágok, a természet ajándékai. És persze tudjuk, hogy akár gyógyítani is képesek lehetnek, de mindenképpen segíthetnek enyhíteni kellemetlen tüneteinket.

Az illóolajokat már nagyon régóta használják a gyógyászatban. Itthon is sokan veszik elő a párologtatót, amikor orrdugulásra vagy rossz hangulatra panaszkodnak, és ma már a szülőszobákban is egyre többször kapnak helyet az aromaolajok. Hatékony és biztonságos is egyszerre a természetgyógyászatnak ez az ága, sokkal kevesebb mellékhatással, mint a gyógyszerek, és összességében olcsóbb is.
TUDTAD? A feketebors olaját ma már több helyen is használják, hogy segítsen a dohányzásról való leszokásban – a rágyújtás helyett sokaknak elég belőle egy szippantás, és el is megy a kedvük a cigarettától. Az aromaterápia az illóolajok segítségével képes fizikai, mentális, érzelmi és spirituális jóllétünkről gondoskodni.

A növények gyógyító illata
A Földön nagyjából 400.000 féle növény él, ezek közül egyelőre néhány ezerből készítenek illóolajat. Az első említések szerint már az ókori Perzsiában is használták az illatos orvosságokat, és a középkori Európa patikáiban is kaphatók voltak. Nálunk a rendszerváltás után volt tapasztalható egyfajta felfutásuk, majd sokan elkezdték a jógához, wellnesshez és spirituális irányokhoz társítani őket, és komolytalan megoldásnak tartani. Ez pedig hiba, mivel gyógyerejük több ezer év óta bizonyított. Nem véletlen, hogy egy sor kozmetikai és egyéb márka is alapanyagként használja a növények aromaolajait számtalan probléma ellen. 

fitt info 2020 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 03. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!