Summertime immunturbó

immun2lTe is hajlamos vagy az immunrendszereddel csak a hideg, esős, havas hónapokban törődni? Pedig nyáron sem árt az odafigyelés, arról nem beszélve, hogy a napsütéses napok és a sok friss zöldség és gyümölcs nem csak egészséges szokásokra sarkall, de meg is alapozza őszi ellenálló képességedet.

Immunrendszerünk egy olyan rendszer, amelyben sejtek, szervek és kémiai üzenetvivő anyagok dolgoznak együtt, hogy megvédjenek az idegen behatolóktól, és hogy kijavítsák a szövetekben keletkezett károkat.
Az immunrendszer működése természetesen sok mindentől függ, de csúcsra járatásának egyik legjobb módja a tányérunkon át vezet. Az egyes ételek és italok ugyanis képesek serkenteni vagy akadályozni működését. Hogy hogyan?
• Először is a rendszer optimális működéséhez szükség van bizonyos tápanyagokra.
• Másodszor a bélflóra állapotát, egészségét is meghatározza, hogy mit eszünk, a bélflóra jó működése pedig az immunrendszer egészségének kulcsa.
• Harmadszor az ellenálló képesség ideális funkcióját negatívan befolyásolja a szivárgó bél szindróma, amelyet általában az allergiát kiváltó ételek okoznak.
• És az utolsó szempont: egyes ételek közvetlenül támadják a fehérvérsejteket, így akadályozva őket a munkájukban.
Lássuk, mely ételeket edd, és melyeket kerüld, hogy elkerüld a nyári fertőzéseket, és előre felkészülj az ősziekre!

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!