Amikor az ajkak összeérnek…

csokIntimitás, szerelem, közelség, vigasztalás, megszokás – nagyon is sok oka lehet annak, hogy egy csókba feledkezzünk. A csók a szerelem kulcsa, az ajkak a beszéden és mosolyon kívül ezen a módon is kommunikálhatnak – sokkal több dologról, mint gondolnád!

Ha jól csókolsz, az segíthet életed szerelmét megtalálni, ha viszont nem, lehet, hogy nem kapsz második esélyt. A kutatások szerint a csók igenis számít, aktívan befolyásolja egy romantikus kapcsolat alakulását. De mégis miért, és hogyan csinálhatod igazán jól?

A csók meggyőző
Egy kutatás eredményei azt mutatták, hogy a férfiak és a nők egyaránt a potenciális partner kiválasztásának eszközeként tekintettek a csókra. Nem meglepő következtetés, hogy aki jól csókol, annak nagyobb esélye van a romantikus folytatásra, míg ha kevésbé ügyes ezen a területen, máris csökkentek a lehetőségei. Hogy miért? Mert a jó csók a kötődés érzését erősíti, a kapcsolódást segíti, ami egy kapcsolat elején, de később is nagyon fontos. És persze ne feledjük, hogy a jó csók a vágy felkeltésében is fontos lehet, a szenvedélyes csókolózás nem ritkán vezet egy szenvedélyes éjszakához.

Mégis milyen a jó csók?
Érdemes az alapoknál kezdeni: a vonzó csókpartnereknek biztosan jó a higiéniája, friss a lehelete és tiszták, rendben vannak a fogai. Ha ezzel nincs gond, akkor ne fogd vissza magad: a férfiak és a nők is vonzónak tartják, ha valaki képes a saját elképzeléseit érvényesíteni a csókban, de a nélkül, hogy elnyomná a másik igényeit. Az is fontos, hogy beleadjuk szívünket-lelkünket. Hogy mire érdemes még figyelni? Arra mindenképpen, hogy a csókolózás nem csupán az ajkak és nyelvek játéka, a simogatás, érintés, a fizikai kontaktus is lényeges kiegészítő elem. Lényeges a lágy ajak, és az első csóknál, különösen a nők, inkább a zártabb szájú kivitelezést kedvelik – ami persze fokozódhat, de nem érdemes ajtóstul rontani a házba!

fitt info magazin 2018 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!