Jógával a derekadért

94249569 xlItt fáj, ott fáj, elgémberedett vagy komolyabb a baj? Valójában nagyon kevesen ússzák meg a derékfájást, és legjobb addig lépni, amíg nincs valódi gond vele! Például jógával!

A hát- illetve derékfájdalom napjaink gyakori és kínzó civilizációs betegsége, nagyon kevesen vannak, akiknek sosem kell ilyen tünetekkel küzdeniük. Az egyenes tartásért a gerinctartó izmok felelősek, ezért ezeknek erősnek és edzettnek kell lenniük ahhoz, hogy megtartsák a súlyunkat. A probléma egyik kiváltó oka a hétköznapokból hiányzó fizikai aktivitás, és az emiatt megmerevedett, megrövidült izmok. Gyakori a görbe hát, az előreeső vállak, a beesett mellkas. Sajnos a legtöbben sok időt töltenek ülő helyzetben, amelyre szintén a hanyag, görnyedt testtartás jellemző.
Mi a megoldás? A gyógyszer helyett, amely csupán a tüneteket fedi el, alkalmazhatunk masszázst, amely csökkenti a stresszt, normalizálja a pulzust és a vérnyomást, javítja a nyirokkeringést és a kialakult fájdalmas izomgörcsök oldásának remek módszere. A teljes terápia és a megfelelő gyógyír azonban a mozgás! Sokat segíthet a hát- és hasizmok erősítése, a nyújtózás és a homorító, hátrahajlító jóga gyakorlatok, melyek jól megdolgoztatják a hát, és nyújtják a mellkas izmait.

Nagyon fontos, hogy hozzáértő oktatótól sajátítsd el a gyakorlatokat. A most bemutatott gyakorlatok egyedül végezve megelőzésre valók. Ha már gond van, csak oktatóval végezd őket!

fitt info magazin 2018 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!