fitt.info magazin

facebook RSS twitter hírlevél google naptár blog youtube
Facebook RSS Twitter Hírlevél Események Blog YouTube
Minden fitt eseményt megtalálsz a naptárunkban!
 • Fogy.info

  FOGY.INFO FRISS

  FOGY.INFO LEGOLVASOTTABB

 • Gyógy.info

  GYÓGY.INFO FRISS

  GYÓGY.INFO LEGOLVASOTTABB

 • Mozgás

  MOZGÁS FRISS

  MOZGÁS LEGOLVASOTTABB

 • Táplálkozás

  TÁPLÁLKOZÁS FRISS

  TÁPLÁLKOZÁS LEGOLVASOTTABB

 • Fitt.Szépség

  SZÉPSÉG FRISS

  SZÉPSÉG LEGOLVASOTTABB

 • Aktív pihenés

  AKTÍV PIHENÉS FRISS

  AKTÍV PIHENÉS LEGOLVASOTTABB

  AKTÍV PIHENÉS MENÜ

 • Siker és sport

  SIKER ÉS SPORT FRISS

  SIKER ÉS SPORT LEGOLVASOTTABB

  SIKER ÉS SPORT MENÜ

 • Test és Lélek

  TEST ÉS LÉLEK FRISS

  TEST ÉS LÉLEK LEGOLVASOTTABB

 • Trend

  TREND FRISS

  TREND LEGOLVASOTTABB

 • Hírek

  HÍREK FRISS

  HÍREK LEGOLVASOTTABB

  HÍREK MENÜ

Back Wellness Több, mint kényeztetés
02 May 2012

Több, mint kényeztetés

Régen elmúlt már az az idő, amikor csak az idősek és betegek mentek fürdőbe, gyógyszállóba. Ma már a wellness hotelek uralják a megszokott helyeket, és azokból is egyre több van. És érdemes is kipróbálni őket, mert bizony sokkal többet kínálnak, mint egy szauna, és ücsörgés a meleg vízben!

 

Talán nincs is olyan köztünk, akinek tökéletes lenne az egészsége testi és lelki szinten is. Sokszor észre sem vesszük, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, addig, amíg komoly tüneteket nem tapasztalunk. De legyen szó lelki vagy testi tünetekről, már kevés odafigyeléssel is javíthatunk az állapotunkon: az egészséges táplálkozáson és a mozgáson túl a regeneráló pihenés, a relaxációs technikák elsajátítása és alkalmazása, a rendszeres orvosi konzultációk és az egészségmegőrző kezelések hozhatnak javulást.
A legtöbb wellness hotel ma már vár valami olyan szolgáltatással, ami a kényeztetésen túl valóban tesz az egészségünkért is!

Floating
A súlytalan lebegés élményét, a mély, tökéletes relaxációt éli át az, aki a speciális hang- és fényszigetelt szobában a test külső hőmérsékletén tartott 30 cm mély víz felszínén lebeg. A lebegés állapotában, a mély relaxáció során csökkenti a stresszt, fokozza az erőnlétet, méregteleníti a szervezetet, fokozza a kreativitást, harmonizálja a szervezet funkcióit.
HOL? Spirit Hotel Thermal Spa*****superior
www.spirithotel.hu

Sókúra
A sóbarlangokat régóta ismerjük, és egyre több wellness hotel is épít be ilyet. A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is. A kúra segít az allergiás eredetű légzőszervi problémák, valamint a légzőszervi megbetegedések, mint az asztma, a légcsőhurut, a tüszős mandulagyulladás, az arcüreggyulladás gyógyításában és megelőzésében egyaránt, emellett gyógyítólag hat a vérnyomásproblémákra, segít a vér méregtelenítésében, illetve ellenálló képességünket is fokozza.
HOL? Elizabeth Hotel Gyula, Tó Wellness Hotel***+ Bánk, Laroba Hotel**** 
www.elizabeth-hotel.hu, www.towellnesshotel.hu, www.hotellaroba.hu,

Selfness programok
A selfness program keretében személyre szóló életvezetési tanácsokat kaphatsz – „találkozhatsz önmagaddal”, felmérheted saját képességeidet, gátjaidat és fejlesztendő területeidet, hogy saját fejlődési tervet dolgozhass ki. Mindennek a szakszerű és hatékony lebonyolítását szakemberek segítik. Egy selfness programon való részvétel sokkal nagyobb aktivitást, pszichés-mentális erőfeszítést jelent, mint egy viszonylag passzívan eltöltött wellness hétvége, ugyanakkor a hatása is mélyebb és hosszabb távú.
HOL? Kék Duna Wellness Hotel****, Hunguest Hotel Helios***superior
www.wellnesshotel.hu, www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Vinoterápia
A szőlőre és annak ideális hatóanyagaira - flavonoid, polifenol – épülő kezelések segítenek megőrizni a bőr fiatalságát, rugalmasságát, egészségét. A különleges kúrák – pl. a 100% bordó szőlőkúra - valamint masszázsok, testkezelések bordó szőlő esszenciával, kiváló antioxidánsként 50-szer eredményesebbek, mint az E- vitamin és 20-szor hatékonyabbak, mint a C-vitamin. Gátolják a szabad gyökök kialakulását, növelik az erek ellenállását valamint érett szőlőt idéző gyümölcsök illatuk, aromájuk révén rendkívül relaxáló hatásúak.
HOL? Anna Grand Hotel Wine & Vital szállodában
www.annagrand.hu

Holisztikus gyógyítás
Életünkért a test gyógyítása csupán öt százalékban felelős. Az már bizonyított, hogy a testi problémák gyökere csaknem mindig valamilyen lelki probléma. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani, illetve a megelőzésre, azaz a prevencióra koncentrál. A holisztikus kezelések által nem tüneteket kezelünk, hanem okokat kutatunk. A módszer a test regenerálása mellett nagy hangsúlyt fektet a lélek ápolására. Nem elég azonban, ha csak néha-néha foglalkozunk magunkkal, érdemes életmódot és életstílust váltani, tudatosan élni. Figyeljünk a táplálkozásra, meditáljunk, ápoljuk lelkünket!
HOL? Hotel Caramell****, Hunguest Hotel Helios***superior
www.hotelcaramell.hu, www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Ájurvéda talp-reflexmasszázs
Az összes reflexológián alapuló talpmasszázsnak az a célja, hogy a kezelés során a különböző testrészeknek, szerveknek és mirigyeknek megfelelő reflexzónák sajátos masszírozásával helyreállítsuk a szervezet egyensúlyi állapotát, ezzel enyhítve a panaszokat. Ám az ájurvédikus reflexológiás talpmasszázs ezen is túlmutat, és a kiváltó okok feltárásával valamint azok megszüntetésével magát a problémát igyekszik megoldani, miközben a szervezetben helyreállítja az egyensúlyi állapotot.
HOL? Spirit Hotel Thermal Spa*****superior
www.spirithotel.hu

Bambuszmasszázs
A masszázs során minden testrészre meghatározott méretű bambusz rudakat alkalmaznak, a megfelelő nyomás érdekében, melyeknek különös „rezgése” segíti a kikapcsolódást, az akupresszúrás
pontokon keresztül gyógyító energiát ad. A mozdulatok lassúak, meditatívak, serkentik a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, csökkentik az izomfeszültséget.
HOL? MenDan Thermal Hotel & Aqualand****superior
www.mendan.hu

Természetgyógyász
Már bizonyított tény: a jó természetgyógyász a kezével „lát”. Egy „egyszerű” talpmasszázst követően a szakember már tökéletes képet kap vendége állapotáról, minden, akár az eleddig rejtve maradt betegségek is feltárulnak előtte. Így már egyenes út vezet a személyre szabott életmód-vezetési tanácsadáshoz, a diéta összeállításához. Természetgyógyászunk a testünk mellett minden esetben odafigyel páciensének lelkére is, pozitív személyiségével percek alatt képes feledtetni apróbb-cseprőbb, kisebb-nagyobb problémáinkat is.
HOL? Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** Mezőkövesd
www.balneohotel.hu

Tibeti hangmasszázs
A tibeti hangmasszázs olyan terápia, amely a test, a lélek és a szellem gyógyítását és harmonizálását egyaránt magába foglalja. A hangtálak kellemes, harmonikus hangjai megnyugtatják a szellemet, a lágy rezgések átjárják az egész testet, fellazítják az energiablokkokat és jóleső ellazuláshoz vezetnek. Segít a stressz okozta feszültség és probléma oldásában, ellazítja a nyaki és vállizomzatot. Megszünteti a fejfájást, oldja az alhasi görcsöket és szabályozza az emésztést, javítja a vérkeringést. Elindítja az öngyógyító folyamatokat, javítja a koncentrációt, alvási problémákra kezelésére is kiválóan alkalmas.
HOL? Hétkúti Wellness Hotel**** és Lovaspark
www.hetkut.hu

Google bookmarkIWIWTwitter

Szóljon hozzá

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!