fitt.info magazin

facebook RSS twitter hírlevél google naptár blog youtube
Facebook RSS Twitter Hírlevél Események Blog YouTube
Minden fitt eseményt megtalálsz a naptárunkban!
 • Fogy.info

  FOGY.INFO FRISS

  FOGY.INFO LEGOLVASOTTABB

 • Gyógy.info

  GYÓGY.INFO FRISS

  GYÓGY.INFO LEGOLVASOTTABB

 • Mozgás

  MOZGÁS FRISS

  MOZGÁS LEGOLVASOTTABB

 • Táplálkozás

  TÁPLÁLKOZÁS FRISS

  TÁPLÁLKOZÁS LEGOLVASOTTABB

 • Fitt.Szépség

  SZÉPSÉG FRISS

  SZÉPSÉG LEGOLVASOTTABB

 • Aktív pihenés

  AKTÍV PIHENÉS FRISS

  AKTÍV PIHENÉS LEGOLVASOTTABB

  AKTÍV PIHENÉS MENÜ

 • Siker és sport

  SIKER ÉS SPORT FRISS

  SIKER ÉS SPORT LEGOLVASOTTABB

  SIKER ÉS SPORT MENÜ

 • Test és Lélek

  TEST ÉS LÉLEK FRISS

  TEST ÉS LÉLEK LEGOLVASOTTABB

 • Trend

  TREND FRISS

  TREND LEGOLVASOTTABB

 • Hírek

  HÍREK FRISS

  HÍREK LEGOLVASOTTABB

  HÍREK MENÜ

Back food.info Gordon Ramsay, a konyha ördöge
03 Apr 2011

Gordon Ramsay, a konyha ördöge

Nem túl jóképű, módszerei sem mindig szívet melengetők, és még a szája is mocskos, de bajba jutott éttermeken segít, frappáns és izgalmas trükkök, bonyolult konyhatechnikai eljárások egyszerű magyarázatát kapjuk tőle, és a kulinária egy új világát tárja fel előttünk.

 

Miből lesz a cserebogár?
A 45 éves skót szakács és médiaszemélyiség 16 Michelin-csillagjáig és televíziós sikeréig hosszú és rögös út vezetett. Életrajzi könyvében részeges nőcsábásznak, erőszakosnak és gondatlannak említett, nehéz természetű édesapja sok mindent kipróbált az életben, ezért a családnak állandóan költöznie kellett. Édesanyja, akárcsak nővére is, ápolónőként dolgozott. Ramsay ötévesen került Angliába, de az állandó költözködés csak 1976-ban ért véget, amikor egyszer s mindenkorra letelepedtek Stratford-Upon-Avon városában. A „családi fészekből” tizenhat évesen kiröppent Gordon eleinte futballistának készült, a Glasgow Rangersben játszott. Karrierjét sérüléseinek nagy száma határozta meg, így inkább a szállodaipar és a szakácstudományok felé fordult. Egy átlagosnak mondható vendéglátóipari iskola után Marco Pierre White és Albert Roux mellett tanulta a szakmát. Három év Guy Savoy és Joël Robuchon konyháján, majd a következő három évben egyből két Michelin-csillagot hozott a londoni Aubergine étteremnek, melyben – amellett, hogy konyhafőnökként csillogtatta tehetségét – tíz százalékos tulajdonrészesedése is volt. 2001-ben a harmadik csillagot is megkapta, de ezt már a Chelsea-ben nyílt saját éttermével, a Gordon Ramsay-vel, és az első étterem után birodalma villámsebesen gyarapodott.

gordon2
A botrányhős

Ramsay sorozatai híven tükrözik provokatív karakterét, mely képernyőn kívül sem hagyja cserben. 2007 márciusában például beismerte, hogy tíz évvel korábban ő szervezte meg első sikeres munkahelye (Aubergine) helyfoglalási naplójának elrablását. Annak idején senki sem értette igazán, kinek állhat érdekében a krimibe illő motoros rablás.
Gordon Ramsay annak idején közvetve régi barátját gyanúsította: azt állította, hogy Marco Pierre White féltékeny rá, hovatovább az állására ácsingózik. Homályos utalgatásai azonban nem győztek meg senkit, a rendőrség sem jutott semmire. A médiasztár mára színt vallott. Azt állítja, azért kellett naplót raboltatnia, mert így akarta „elvágni a köldökzsinórt”. Ez mellesleg olyannyira sikerült, hogy a két világhírű szakács évek óta nem beszél egymással.

Gordon Ramsay a plasztikától sem riadt vissza: a sztárséf fiatalító kozmetikai eljáráson vett részt. Állítólag két beavatkozást is elvégeztek rajta: megszabadult az évek alatt felpuffadt arcától, kisimították ráncait, valamint hajbeültetésen is átesett, minderre 30 ezer fontot költött.

gordon3
A televízió ördöge

Főzéssel kapcsolatos televíziós műsorai, mint például A fickó F-fel (The F-Word), Gordon Ramsay – A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) és Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell's Kitchen), hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. Ramsay és a nagy sikerű Fickó F-fel sorozat készítői újra lendületben vannak. Legújabb küldetésük, hogy megtalálják Nagy-Britannia legjobb családi vendéglőjét. A megmérettetésre több száz étterem közül tizennyolc – olasz, francia, kínai, spanyol, thai, amerikai, brit és nemzetközi – étterem jutott be a sorozatba, hogy bemutatkozhasson és megméresse magát. Minden epizódban két-két étterem kap lehetőséget arra, hogy Ramsay konyhájában 50 fizető vendég előtt bizonyítson. Aki a legnagyobb bevételt éri el, az A Fickó F-fel Legjobb Kisvendéglője címet szegezheti a cégére alá.

Google bookmarkIWIWTwitter

Szóljon hozzá

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!