×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

Szextasy: hizlal-e a szerelem?

A szerelemmel kapcsolatban is kialakultak hiedelmek, arról, hogyan befolyásolja a nagy érzés a lelked mellett - a testedet. A szextől fittebb lehetsz? És tényleg hízlal a szerelem? Ha nem mi nők, hanem a párunk fogy le, azzal ő válik számunkra kívánatosabbá. Ráadásul a férfiak dopamin szintje nő a mozgástól, ami a vágy és izgatottság érzését váltja ki bennük. Hölgyeim, érdemes a közelükben lenni!

 

Sovány vigasz a szex

TÉNY: a fogyás jó hatással van a szexuális életre!

A fogyás legkönnyebben rendszeres mozgással érhető el.

•A rendszeres mozgás a szervezetet feltölti friss oxigénnel, és szerotoinnal, azaz jó-hangulat hormonnal.

•Kevés olyan nő van, akinek ne javulna a saját magáról alkotott képe attól, hogy kicsit lefogy.


Tanulság: a fogyásnak a lélekre gyakorolt pozitív hatása határtalan.

A testünk karbantartása segít szeretni és kívánatosnak látni magunkat. Minél jobban érzed magad a bőrödben, a szexuális vágy annál intenzívebb benned.


FITT TIPP

Ha pedig nem mi nők, hanem a párunk fogy le, azzal ő válik számunkra kívánatosabbá. Ráadásul a férfiak dopamin szintje nő a mozgástól, ami a vágy ás izgatottság érzését váltja ki bennük. Hölgyeim, ilyenkor érdemes a közelükbe lenni! 

 

A szerelem gömbölyű?

TÉNY: a szerelemmel a kilók együtt járnak

Ha valaha meggyanúsítottak azzal, hogy a szerelemtől kicsit kikerekedtél, az biztosan nem volt alaptalan. Egy boldog kapcsolatban nagyobb a biztonságérzeted, mint amikor egyedül vagy. A biztonságnak, és a kényelemnek a következménye pedig, hogy a kilók csak jönnek, és jönnek. •Amikor már párkapcsolatban élsz, belépsz a kényelmi zónába, és nem figyelsz oda magadra annyira, mint mikor még vadásztál a férfira.

•Az egyedülállóak több időt szánnak mozgásra, és kevesebbet esznek, azért, hogy az ellenkező nem számára kívánatosak legyenek. Állandóan jönnek-mennek, és ha mégis otthon vannak, akkor maximum valami gyors könnyű ételt dobnak maguknak össze, nem úgy, mint azok a nők, akik már a párjukra is főznek.


Tanulság: kettesben az étkezés nagyobb öröm

A közös étkezés inkább közös időtöltéssé válik, afféle szórakozás, ezért is olyan rendszeres a párok életében. De ha ezeknek a szerelmes közös vacsoráknak (csak!) egy-két felesleges kiló az ára, ám legyen.

 

Egymás hatása alatt

TÉNY: minél jobban hasonlítanak a partnerek egymásra, a kapcsolatuk annál stabilabb!

Gyakran mondják, hogy minél több ideig vannak együtt az emberek, annál jobban kezdenek hasonlítani egymásra. Az érzelmi összetartozás, összefolyás segíti azt, hogy a párok idomulni tudjanak egymáshoz.

Például

• Egy nő, akinek soha nem volt szokása, hogy a tévé előtt hangosan felnevessen, idővel azon kaphatja magát, hogy hangosan kacag egy filmjeleneten, éppúgy, mint azt már partnere évek óta teszi.

•Vagy ha a férfinak nincs az állatokhoz különösebben semmi érzelmi kötődése, de partnerét felettébb elszomorítja az állatok bántalmazása, idővel őt is el fogja keseríteni ez a probléma.  


Tanulság: ezek az érzelmi összefonódások erősebbé, és hosszabb életűvé tesznek egy kapcsolatot.

Sokszor talán ijesztő azt látni, milyen mértékben képes két különböző önálló gondolkodású ember azonossá válni. Az kérdéses, hogy ez jó vagy rossz dolog, de az biztos, hogy erősíti a kapcsolatot.

 

Énszerelem

HIEDELEM: nem tudsz mást szeretni addig, amíg magadat nem szereted!

Sokszor halljuk azt is, hogy az ember nem képes igazán szeretni egy másikat addig, amíg meg nem tanulta saját magát szeretni.

•Szakemberek, írók, gondolkodók hada foglalkozott már ezzel a gondolattal, de legtöbben a fenti állításnak épp az ellenkezőjére jutottak: a másik iránt érzett szerelem megtanít téged arra, hogyan szeretheted saját magadat, hisz mindenkiben megvan a szeretet képessége, függetlenül attól, hogy saját magát mennyire szereti.

•Egész életünkben újra és újra kell tanulnunk elfogadni testünk, lelkünk változásait, és úgy szeretni saját magunkat. Ebben a mások iránt érzett szeretetünk sokat segíthet nekünk.


Tanulság: a szerelem, a szeretet érzésének a másra történő kivetítése, gyógyító erővel hat azokra, akiknek alacsony az önértékelése!

A szeretet érzésének megélése ugyanis visszaadja az erőt, és a képességet arra, hogy magukat is szeressék.   

 

Csoki és csók

HIEDELEM: a csokoládé ugyanazt a vegyi anyagot szabadítja fel, mint a szerelem

Közismert hiedelem, hogy akik folyton csokoládé után vágynak, azok a szerelem és a szex hiánya hagyta űrt szeretnék pótolni ezzel.

•A hiedelem onnan származhat, hogy egy, a kakaóban lévő kémiai anyagot a szervezetünk átalakítja feniletilaminná (PEA), ami akkor termelődik a szervezetben, amikor szerelembe esünk.

Ez így önmagában alá is támasztaná ezt a hiedelmet, de dietetikusok szerint, a csokoládé annyira kevés PEA-t tartalmaz, hogy csak csekély mértékben tudja befolyásolni hangulatunkat és érzéseinket.

•A csokoládé evésekor érzett feldobott állapot a szervezetünkben felszabaduló szerotoinnak••• köszönhető. Ennek a szintje nő meg olyankor, amikor olyan örömteli élmények után vágyunk, mint pld: édesség, csokoládéevés vagy szex.


Tanulság: a csokoládéevés önmagában nem tesz tartósan boldoggá…

…bármennyire is jó kibúvó volt ez eddig a fogyókúra alól.

 

Érzelmi stresszgyilkos

TÉNY: a szex csökkenti a stresszt

Tudományosan is megalapozott az az állítás, hogy az orgazmus fokozza az endorfin agyban történő felszabadulását, ami a boldogság és a mérhetetlen elégedettségérzetet váltja ki.

•A testi lelki bajokra morfiumként hat.

•Szex és orgazmus során intenzívebb a testben a véráramlás, és csökken az agyban a nyomást. Az orgazmus minden izomcsoportban főleg a nyak és a hát izmaiban csökkenti a feszültséget.

•Az aktív szexuális életet élők szervezetében a friss vér rendszeresebben juthat el a sejtekhez.


Tanulság: a szex gyógyít!

 

A szex az egy sport?

HIEDELEM: a szex fitten tart

Ez valóban kecsegtetőbben hangzik, mint az, hogy az edzőterem rendszeres látogatása tart fitten, de, sajnálatos módon, az igazság az, hogy a szex önmagában nem a leghatékonyabb módja a fittség megőrzésének, és a fogyásnak.

•Azért a helyzet nem annyira rossz, ez az állítás nem teljesen mond ellent a valóságnak.

•Egy óra szex-szel el tudsz égetni 100-250 kalóriát, és a test fő izomcsoportjait is megmozgatod. •Ha egy héten kétszer aktívan szex-elsz, 1 év alatt 5000 kalóriát égethetsz el, ami felér 75 km kocogással. De ez csak matematika…


Tanulság: a szex önmagában mégsem tart fitten.

A tested kardiovaszkuláris rendszerét is kihívás elé kell állítanod egy élénkítő gyaloglással, vagy úszással, egy héten háromszor.

 

Gondolatok közösülése

TÉNY: a jó kapcsolat titka a gondolatok találkozása

Az igaz és hosszú kapcsolatok olyan alapvető dolgokon alapulnak, mint a közös célok, a közös érdeklődés.

•A szerelmes párok kívülről nagyon különbözőnek tűnhetnek, lehet, hogy más kultúrából jöttek, más társadalmi rétegből, vagy más vallásból, de ha azonos érdeklődésben, értékrendben és célokban osztoznak, az kulcsa lehet a hosszú kapcsolatuknak.


Tanulság: az egy életre szóló kapcsolat a gondolatok találkozásában rejlik.

Hogy a jó kapcsolatot fenntartsátok egy életen át, annak az az alapja, ha tudtok egymás gondolataira hatni, vagy képesek vagytok inspirálni egymást.