Vitalitás minden korban

 20302Nem tudjuk, hogy valóban az 50-e az új 30, abban viszont biztosak vagyunk, hogy ha időben odafigyelsz magadra, akkor 40 felett is fittnek, energikusnak és erősnek érzed majd magad! Női egészség évtizedek szerint!

Ne fogd a génekre, rajtad is múlik!
Ahogy az idő múlik, a testünk is változik, más kihívások elé állítjuk, és másképp is reagál. Ha nem fogadjuk el ezeket a kihívásokat és változásokat, akkor hosszú távon biztosan nem leszünk egészségesek. Ez persze nem azt jelenti, hogy idővel le kell ülnünk, és feladni minden aktivitást és élvezetet, amit korábban szerettünk, inkább azt, hogy a saját korunkra és állapotunkra kell szabnunk, így minél tovább fenntartva az aktivitást, fiatal korban pedig előre gondolkodva megalapozni a későbbi egészséget.
Míg a napi egészségünket befolyásolják a kisebb megfázások, sérülések, addig az általános egészségünk sokkal állandóbb, és nagyon sok tényező határozza meg. Ezek közül van, amit nem tudunk irányítani, mint például az öröklött tényezőket. Szintén nem előzhetünk meg egy-egy balesetet vagy sérülést. Viszont az életmódunkat mi választjuk meg, ahogy azt is, hogy mennyire figyelünk oda magunkra. Az, hogy a testünk mennyi ideig hogyan szolgálja majd céljainkat és elképzeléseinket, sokban múlik rajtunk: és minél korábban kezdünk odafigyelni rá, annál jobb eredményeket érünk el. Ha tehát elfogadjuk, éppen milyen életkorban vagyunk, és annak megfelelően cselekszünk, hosszú távon megalapozhatjuk az egészségünket.

001 001 FIM 2019 02 covers jav01 net


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!