Azonnal ható fájdalomcsillapítók

fajdalom3Fáj? Hasogat? A legtöbben ilyenkor bekapnak egy fájdalomcsillapítót, ami jogos is, de nem árt tudni, miből és mennyit vegyél be!

Attól, hogy vény nélkül is kapható, nem „soft” kategóriás!
Ne hidd azt, hogy a recept nélkül kapható fájdalomcsillapítók ártalmatlan kis tabletták vagy kapszulák csupán! Mint minden gyógyszer, a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek is számos mellékhatás kockázatát hordozzák magukban. A megfelelő hatóanyagú és formájú gyógyszer kiválasztásával, annak előírásszerű alkalmazásával sokat tehetsz azért, hogy a nem kívánatos hatások esélyét csökkentsd.

Melyik fájdalomcsillapító hatóanyagot válaszd fájdalomcsillapításra? Mit tehetsz azért, hogy a lehető legerősebb fájdalomcsillapító hatást érd el, a lehető legalacsonyabb mellékhatás-kockázat mellett?

Patikai fájdalomcsillapító-leltár
A vény nélkül is megvásárolható fájdalomcsillapító hatóanyagok listája hosszú; a hatásuk és mellékhatásuk alapján azonban két csoportba sorolhatók:
1. Paracetamol
2. Nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok), például acetilszalicilsav, dexketoprofén, diklofenák, ibuprofén, naproxen, piroxikám

001 001 FIM 2019 02 covers jav01 net


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!