-70 kiló: és egy új élet

fogyas2Erikát szinte meg sem ismerik városában, Nagykanizsán, miután 70 kilót adott le. Az immár ismét fitt, energikus anyuka igazi sikertörténet: bár alkata és étkezési szokásai ellene voltak, mégis elérte célját!

Hány kilóról mennyire sikerült lefogynod?
158-ról indultam, most 88 vagyok, de tudni kell, hogy 188 cm a magasságom, és nem vagyok vékony csontú alkat!

Hogyan jutottál el a 158-as számig?
Az egész családom hízásra hajlamos, én is az voltam, már gyerekként is. Ezért is vitt el Apukám 12-13 évesen kosarazni, hogy úgy fogyjak le, hogy nem éhezem, hanem élvezem a sportot. A sok mozgás meg is tette a hatását, de aztán az érettségi évében abbahagytam, viszont az étkezésem maradt ugyanolyan, és jöttek is fel a kilók. Persze nem egyszerre történt, hanem szépen fokozatosan: 14 év alatt híztam nagyjából húsz kilót. Amikor terhes lettem, az egész várandósság alatt hányingerem volt, ami csak az evéstől múlt el. Az első terhességemmel harminc kiló jött fel, amiből húszat leadtam. Aztán jött a másik baba, és megint harminc kilót híztam. Ez így már negyven volt… Most, a -70 kilóval vagyok nagyjából ugyanolyan, mint kosarasként voltam. Éppen a múltkor találtam meg a lánykori ruháimat, és jók rám!

Semmit nem sportoltál ez alatt?
Jártam kosarazni, de csak heti egyszer hobbiszinten, ami nagy változás volt a korábbi napi két edzés, és hétvégén meccs menetrendhez képest…

A férjed milyennek ismert meg?
Akkor találkoztunk, amikor a mostanihoz képest húsz kiló volt rajtam, még nem voltam annyira elhízva, inkább olyan voltam, akire azt mondják, van rajta mit fogni. De ő soha nem mondta nekem, hogy fogyjak le! A fotókat visszanézve kérdeztem is, hogy miért. Azt válaszolta, hogy szültem neki két gyönyörű gyereket és egy szava sem lehet.

Az egészségeddel nem volt gond?
Egyedül a térdem fájt, de az nagyon. De például a terhességeim alatt is jók voltak a cukorértékeim, a vérnyomásom. Gond volt viszont, hogy nehéz volt öltözködnöm, de mivel nem hirtelen híztam meg, megszoktam, hogy ilyen vagyok, így nem éreztem, hogy ekkora lenne a baj. Utólag sokkoló látni a fényképeken, hogy néztem ki.

A nőgyógyászod sem aggódott a harminc kiló hízás miatt?
Egyáltalán nem! A védőnők figyelmeztettek, amikor az első terhesség alatt egy hónap alatt nyolc kiló jött fel. Addig – nem véletlenül – mérlegünk sem volt otthon, akkor vettünk, onnantól kezdve tudtam, mennyi is vagyok. Első terhességemnél, amikor kérdezték, hogy mennyi vagyok, 105-öt tippeltem, de a mérleg 120-at mutatott. Azért ott megdöbbentem.

fitt info magazin 2018 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!