Szteroidok: ér ennyit a plusz izom?

szteroid leadKét hónap alatt +2-4 kg izom. De jól hangzik, ugye? De a szteroidok használatáért súlyos árat fizetsz: az egészségedet adod! Biztosan megéri?


A tesztoszteronhoz hasonlít
Az anabolikus szteroidokat hivatalosan anabolikus androgén szteroidoknak nevezik: a név alapján az anabolikus vagy más szóval testépítő, izomtömeg-növelő hatás elválaszthatatlan a férfi nemi hormonok (azaz androgének) okozta hatásoktól. Szerkezetük a férfi nemi hormonéhoz, a tesztoszteronéhoz hasonló. A laboratóriumokban kifejlesztett számos származék (pl. nandrolon, metandienon, stanozolol, metenolon) injekcióként, szájon át bevehető tablettaként vagy porként, bőrre ragasztandó tapaszként, bőrre kenhető gélként vagy krémként egyaránt a piacra juthatnak. A hatóanyagok egyrészt az izmok felépítéséhez szükséges új fehérjék keletkezését fokozzák, másrészt a már meglévő izom lebontásának folyamatát akadályozzák. Valószínű, hogy az anabolikus szteroidok a sejtek fejlődésének az útját is képesek befolyásolni: a zsírsejtek helyett az izomsejtek irányába tolják el a fejlődést. Hatásukra gyorsabban és látványosabban nő az izomtömeg.
TUDTAD? Az anabolikus szteroidok nem a XXI. század szülöttei, már az 1940-es évektől használják őket a testépítők és sportolók, főleg a súlyemelők. Tapasztalataik alapján a felsőtest izomtömegét kéthavi adagolás eredményeként mintegy 2-4 kilogrammal növelik meg az anabolikus szteroidok.

fitt info magazin 2018 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!