Kevesebb cukor 7 lépésben

cukor1Fehér halál? Biztos út a cukorbetegséghez? Minden rossz forrása, a biztos hizlaló? Az elmúlt években a cukorról egyre-másra derültek ki azok a tények, amelyek miatt inkább kerülni kezdte mindenki. Segítünk, hogyan szabadulhatsz meg tőle!

Kevesen vannak ma már, akik nem figyelnek tudatosan a cukorbevitelre, és ennek jegyében nem tettek már tiltólistára egyes ételeket és italokat, vagy legalábbis nem csökkentették ezek fogyasztását drasztikusan. De van egy csapda, amit a legtöbben nem tudnak elkerülni! Te például mindig számolsz a hozzáadott cukorral és más cukorforrásokkal, ahonnan rejtetten mégis a tányérodra és a poharadra kerül? Olyan nehéz ellenállni, amikor édes italok, desszertek, szénhidrátokban gazdag nassolnivalók és félkész ételek csábítanak. De ne is kínozd magad, hiszen számtalanszor bizonyították már, hogy a kis lépésekkel többre lehet menni! Most összegyűjtöttünk hét ilyen lépést, amelyekkel kevesebb cukor kerül a menüdbe – és a véredbe!

1. lépés: még kisebb kanállal
Ha azon kevesek közé tartozol, akik még cukrot tesznek a kávéjukba vagy teájukba, próbáld meg elfelezni a mennyiséget. Csak kis időbe telik, és máris hozzászoksz a kissé megváltozott ízhez, és máris sokat spóroltál! Ha ezt nem érzed elégnek, ha már megszoktad az új ízt, felezz újra, amíg azt nem veszed észre, hogy lényegében édesítés nélkül iszod a napi italaidat.
Nagyon nem ízlik édesen? Akkor válts! Agavé szirup, sztívia… a lehetőségek száma elég nagy, a lényeg, hogy olyat válassz, aminek alacsonyabb a glikémiás indexe a cukorénál! De persze itt is jobban jársz, ha kezded egyre kevésbé édesen inni az italokat, hiszen az édes ízről le lehet szokni!

fitt info magazin 2018 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!