HIIPA: Észrevétlen edzés

hiipa2lEgy újabb betűszó, egy újabb edzésforma: adagold az edzést mikrodózisokban, és észre sem veszed, máris szokássá válik – te pedig sokkal fittebbé!

Kezdő vagy? Újrakezdő? Egy betegség vagy sérülés után lábadozol? Szülés után térnél vissza? A legfittebbekkel is megtörténik, hogy valami miatt kimarad az életükből az edzés. Hát még azokkal, akik eddig inkább a diétákkal próbálták karban tartani alakjukat. Nekik, és azoknak is remek a HIIPA, akik állandó időzavarban szenvednek.

Edzés mikrodózisokban!
Nincs időd egy kiadós edzésre? Semmi gond: a legújabb kutatások szerint már az is sokat számít a fittséged és egészséged megtartásában, ha a nap folyamán kisebb mozgásokat beiktatsz! Az elmúlt évek egyik kedvence lett a HIIT edzés, vagyis a magas intenzitású intervall tréning. Ez azonban nem igazán való azoknak, akik nincsenek igazán jó állapotban. Nekik, és az állandóan rohanásban lévőknek jó megoldás a HIIPA, ami a magas intenzitású, alkalmankénti fizikai aktivitás angol rövidítése. Hogy milyen alkalmakra utal a név? Olyan hétköznapi tevékenységekre, mint a bevásárolt holmik cipelése vagy a lépcsőzés: vagyis minden, amit naponta csinálsz, és kimelegszel tőle – ezt kell fokoznod. A HIIPA tökéletesen jó választás azoknak, akik még nincsenek igazán edzésben, vagy újrakezdenék a rendszeres kemény mozgást. A kutatások szerint jó módszer lehet azoknak is, akik túlsúllyal küzdenek, hiszen így ők is több fitnesztevékenységet csempészhetnek mindennapjaikba.

001 001 FIM 2019 03 covers RGBk
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!