Te szabotálod a diétádat?

evescsapda2A csapdákat magunknak állítjuk – újra és újra beleesünk, és csak azt vesszük észre, hogy nem annyit, nem azt esszük, amit kellene, amit terveztünk. Segítünk, milyen stratégiákkal kerülheted ki őket!

Nem csak az evésnél fordul elő, hogy amikor valamit meg akarunk tenni, amiről tudjuk, hogy nem kellene, remek ideológiákat állítunk fel arra, hogy miért is tehetnénk meg mégis. Meg akarod enni a sütit? Persze hízni nem szeretnél, de ügyesen meggyőzöd magad, hogy az edzésen úgyis ledolgozod majd. Diétába kezdenél, de halogatod, mert sosem elég megfelelő az időpont? Az agyunk úgy van berendezve, hogy meg tudja indokolni, miért is ne hagyd el a komfortzónádat, és miért ne csinálj valamit, amit nem akarsz. Lássuk, mik a leghatékonyabb stratégiáid, hogy kicselezd magad.

1. kifogás: Holnaptól diétázom

A legtöbbször persze nem jön el a holnap, mert egyszerűen nincs tökéletes nap. Holnap éppen egy fontos megbeszélésed lesz. Vagy a barátnőd szülinapi bulija. Egy munkahelyi ebéd. Biztosan nem jó a holnap…
Belegondoltál valaha is abba, hogy a diétát nem egy napig, vagyis éppen holnap kell követned, hanem minden nap? Akkor akár ma is elkezdheted, nem? Mindig a mára gondolj: ma egészségesen eszem, nem nassolok, és kerülöm az édességeket. Mindig egy napot láss, és legyőzted a holnap nem jó csapdáját.

clap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!