7 lépés a holisztikus egyensúlyért

 lilaleadA tavaszi, erőltetett méregtelenítő kúrák helyett van sokkal jobb megoldás, amelynek segítségével újra egyensúlyba kerülhet az egész testünk és lelkünk, és még az is kiderül, mi is volt a baj!

Lélek és test együtt mozdul, együtt rezdül: ha az egyik működésén javítunk, a másiknak is segítünk. Bár már tudjuk, hogy a méregtelenítés, a tisztítókúrák nagyrészt feleslegesek és nem is hatékonyak, de az biztos, hogy némi megkönnyebbülést mindenki ösztönösen kíván a téli sötétség és nehéz ételek után: mintha a pókhálót akarnánk letörölni magunkról. Az eddig ismert, és sokak által évekig szinte vallásosan követett tisztítókúrákkal az is a baj, hogy olyan jól kezdődnek: az ember elkezdi magát jobban érezni, nő az energiaszintje, még le is ad egy-két kilót. Aztán véget ér, a kilók visszajönnek, ahogy a fájdalmak is, a kedv és az energia pedig elkezd eltűnni. A legtöbb módszer, ami a megkönnyebbülést szolgálná és segítené a szervezet működését, csak egy-egy területre koncentrál, például az emésztésre vagy az anyagcserére. A másik gond, hogy mindig inkább azt mondja meg, hogy mit hagyjunk el, azt nem, hogy mit válasszunk helyette. Ha csak a fizikai testünkkel foglalkozunk, és nem az egész lényünkkel, biztosan nem számíthatunk jó eredményekre.
A lélek és a test szoros kapcsolatát az is mutatja, hogy amikor egy kapcsolat, személyes gond vagy munkahelyi konfliktus ér, azt a tested is megsínyli. Ilyenkor stresszhormonok termelődnek, amelyek rontják az alvásminőséget, hízást okoznak és megemelik a vérnyomást. A mély gyász a szív működésében is képes változásokat létrehozni. A magány és az unalom is egyértelműen kapcsolatba hozható krónikus egészségügyi problémákkal. A lényeg, hogy egy boldog, nyugodt ember fizikailag is különbözik egy mérges, szomorú vagy szorongó embertől. A testünk és a gondolataink, érzéseink oda-vissza hatnak egymásra: ez a hatás pedig akár gyógyító, akár megbetegítő tényező is lehet. Éppen ezért is van szükség arra, hogy az egész rendszert próbáljuk megjavítani.

A hét rendszer elmélete

Ez az elmélet azon alapul, hogy a testi, mentális és érzelmi kérdéseket együtt érdemes kezelni. Alapjaként a nyugati orvoslás és a keleti filozófiák együtt szolgálnak. Ha már hallottál a test hét energiaközpontjáról, a csakrákról, akkor látni fogod, hogy ezek is szerepet kaptak benne.
A hétből mindegyik rendszer bizonyos fizikai és érzelmi területeket, kérdéseket reprezentál, amelyeket táplálkozás, életmód és színterápia útján lehet megközelíteni. Ha valaki makacs tünetekkel küzd, ez a módszer segíthet, hogy kiderüljön, melyik központ billent ki az egyensúlyából. Megérthetjük, hogy egy korábban jól működő dolog hogy romolhatott el, hogyan javíthatjuk az egészségünket.

001 001 FIM 2019 02 covers jav01 net


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!