aromaFáj, feszít, lüktet és szorít – a fejünk számtalan okból fájhat, és könnyedén érezhetjük azt, hogy mintha minden alkalmat ki is használna arra, hogy megállítson a napi tevékenységekben, lefékezzen vagy egyszerűen csak: fájjon. De nem kell azonnal a gyógyszer: van természetesebb, kellemesebb megoldás is!

Néhány éve, évtizede sokan már nem elégszünk meg azzal, hogy betegségeinket csakis a test fizikai és kémiai változásaként, a rendszer meghibásodásaként kezeljük. De akkor mégis mi lehet a háttérben? Mindenkinek vérmérsékletétől függ, hogy mennyire lesz nyitott. Lássuk, milyen elméletek segíthetnek a gyógyulásban.

 

 

A sport néha sérülésekkel jár, a sérülések pedig kisebb-nagyobb fájdalommal, duzzanattal, véraláfutással, vérzéssel. Jó, ha tudod, hogy mi a teendő zúzódás, rándulás, kisebb vágások, sebek esetén, és tartasz a házi patikádban néhány szert, amelyekkel szükség esetén orvosolhatod a bajt.

vizesedes_tea
menzesz előtt/alatt

KERÜLD EL! Mit tehetsz a vizesedés ellen? Ügyelned kell a sóbevitel csökkentésére, ugyanis a só (sós chipsek, rágcsálnivalók, ropi stb.) jelentős vízvisszatartást okoz.
PRÓBÁLD KI! Bizonyos fűszerek, gyógynövények a segítségedre lehetnek. A menstruáció előtti héten elfogyasztott ízletes saláta vagy tea megkímélhet a kellemetlen tünetektől. Próbáld ki a csalánt, a kukoricabajuszt, a mezei zsurlót és a gyermekláncfüvet. Gyógyszertárakban vagy drogériákban keverékeket is vásárolhatsz belőlük; ebben az esetben a hatás fokozottabb.
VÍZ.TIPP Ha gyakrabban alkalmazol petrezselymet és zellert a konyhában, akkor is vízvesztésre számíthatsz.

 

emesztes3

Oldd fel a berögzött görcsöket, teszteltesd ki magadból a gyomorszorongató gondokat! Kineziológiával az emésztési problémáid is javulhatnak.

Test és lélek lehetséges kapcsolatairól sokféle módon beszélhetünk. A kineziológia a felmerülő testi-lelki problémák hátterét izomteszteléssel tárja fel. Mikor mindkét agyfélteke egyformán működik, képet alkothatunk arról, hogyan befolyásolják az érzelmek a testet és annak működését. 

Egy mozdulat olyan, akár egy pillanat, látszólag eltűnik, és nem marad más nyoma, csak az érzés, amit a mozdulat jelentett. Az izmaid azonban nem felejtenek. A tánc a mozgás legharmonikusabb, legkifejezőbb formája. Tánc közben megszűnik a külvilág, nem marad más, csak a zene és a mozgás.

Mozgás közben a figyelmet az egyes testrészekre irányítva mindenki megérezheti, hogy milyen csodálatos összhangban működik a talpától a feje búbjáig az egész teste. Teljes bizonyossággal meg lehet érezni, milyenmozdulatesne jól a lábnak, a csípőnek, a karnak, a törzsnek, a fejnek.
 

A lézeres szemműtétek 10 éve hódítanak szerte a világban és Magyarországon is. Sok mindent megtudhattunk már róluk, lehetnek már az ismeretségi körünkben is olyanok, akik elvégeztették magukon a beavatkozást, így személyes élményekről is hallhatunk. Tudjuk, ki lehet alkalmas egy ilyen műtétre, ki nem.

 

Ha nem is mindenkinek, de minden ötödik szomszédunknak hűséges, de veszélyes társa a magas vérnyomás betegség. Veszélyes, mert alattomosan kezdődik, tünetek nélkül, ámde végzetes következményei vannak.

 

Testünkben a vénák szállítják az elhasznált és bomlástermékekkel teli vért vissza a szívbe, a gravitációval dacolva felfelé, akár a lábból is! A különféle tényezők hatására idővel kitágulnak a vénák, a billentyűk már nem zárnak tökéletesen, és a pangó vér sejtes elemei elkezdenek az erek falán át a környező szövetekbe szivárogni. Ekkor alakul ki a nehéz, duzzadt láb érzése.

 

Keveset tudunk róla, leginkább süteményekre szórjuk, édességeket teszünk kellemesen pikáns ízűvé segítségével, pedig a fahéj az egyik legsokoldalúbb fűszernövény.
A keleti kultúrákban jól tudják, hogy az egyik legősibb gyógyszer, sőt az illatszerek között is előkelő helyet foglal el.

 

1. oldal / 7